FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 777
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Avocatul diavolului sau cel care pune totul la îndoiala

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Avocatul diavolului sau cel care pune totul la îndoiala

 Q:   Intreaba despre Avocatul diavolului sau cel care pune totul la îndoiala       
Analizati persoanele care va intriga: departe de a privi lucrurile în perspectiva,ele apara pozitii greu de sustinut. Emil Cioran

Avocatul diavolului este de partea a tot ceea ce e dubios, a tot ceea ce nu e recunoscut sau acceptat, fie ca este bun sau rau. Are spirit polemic; cauta greseala, eroarea. Poate fi extraordinar de agasant, dar e bine ca vede partea ascunsa a lucrurilor. îi chestioneaza mult pe altii, mai ales la sedinte, si descopera mereu ce anume strica armonia grupului. în general, este un tip mândru, iar uneori poate fi sfidator. Are mereu tendinta de a alege negatia. îi place sa se opuna, sa atace, sa învinga. Nu-i place puterea; prefera sa fie în opozitie.

îl întâlnim în aproape toate organizatiile sau firmele. Avocatul diavolului li se opune mereu acelorasi persoane, cele cu care nu este de acord în anumite privinte, valori sau decizii. îi plac sau nu-i plac oamenii; este un om dintr-o bucata. E o trasatura de caracter care nu influenteaza calitatea muncii cuiva. Daca nu se ia de dumneavoastra, este posibil sa vi se para o companie agreabila. Este ironic, adesea spiritual si uneori batjocoritor.

Avocatul diavolului:

• se opune aproape sistematic anumitor persoane, adesea sefi, uneori colegi;
• este un spirit rebel;
• îi place sa contrazica;
• îi place sa fie în opozitie;
• este agasant, dar poate dezvalui problemele latente, aflându-se astfel la originea solutiilor.

A-l îmblânzi sau a coexista

în general, avocatul diavolului este inteligent, negativist, bataios. Daca nu se calmeaza din când în când, va va obosi în scurt timp. Din momentul în care începe sa lucreze într-o firma, îsi da seama caror puteri s-ar putea opune (retineti ca este capabil sa descopere usor punctele slabe ale firmei). Avocatul diavolului îsi alege tinta si nu renunta la ea. Daca sunteti o asemenea tinta, în loc sa va suparati, sa-l ocoliti ori sa-l atacati, mai bine încercati sa analizati ceea ce încearca sa puna în discutie. Apoi veti putea fie sa va alaturati lui, fie sa perseverati în ideile proprii si sa va pastraţi maniera de a gândi.

Daca, în pofida opozitiei dumneavoastra, el continua sa lupte, ceea ce va face cu siguranta, cel mai bun mod de a-l descuraja este sa nu va mai opuneti. Nu poate lupta împotriva a nimic, trebuie sa existe un opozant.
Daca refuzati sa va opuneti, avocatul diavolului nu mai este atât de ferm. Asta nu înseamna ca nu trebuie sa-i asculta ti sugestiile, ci mai degraba sa nu mai raspundeti provocarilor sale.

Totusi, daca va este simpatic, asculta ti ceea ce vrea sa va spuna, pentru ca, oricât de sucit ar putea fi uneori, vede adesea lucrurile foarte clar!


Tag-uri: contradictie, spirit rebel, ironicCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :