FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 435
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparitia sporturilor cu motor

Tag-uri Populare


cai putere   performanta   coupe   acura   v12   motor   design   masina   caroserie   alfa romeo   gt   inovatie   stil   v10   ferrari   bmw   suv   lux   porsche   fiabilitate   rl   tsx   eleganta   siguranta   concept   peugeot   rolls royce   aston martin   confort   lamborghini   viteza   record   thurst 2   viteza sunetului   cabrio   dinamica  

All Tags

Famous Forum

 

Aparitia sporturilor cu motor

 Q:   Intreaba despre Aparitia sporturilor cu motor       
Aparitia sporturilor cu motor În 1894 pe 22 iulie a fost organizat de către ziarul francez Le Petit Journal Concours des Voitures sans Chevaux (Concursul maşinilor fără cai), pentru a demonstra fiabilitatea relativă a noului mijloc de transport – maşina cu motor. Concursu presupune o cursă de la Paris la Rouen şi înapoi, dar desigur participanţii nu au dorit să demonstreze numai fiabilitatea ci şi viteza maşinilor lor, transformând prima cursă de fiabilitate într-un concurs de maşini. Prima cursă oficială de maşini a avut loc anul următor de la Paris la Bordeaux şi înapoi.

James Gordon Bennett din USA proprietar al New York Herald a auzit de această cursă cât şi despre celelalte şi în 1899 a iniţiat primul concurs internaţional de maşini, Coupe Internationale, care a avut loc pen tru prima dată în 1900 şi a fost curând denumită Gordon Bennett Trophy. Fernand Charron din Franţa a fost primul învingător. Gordon Bennett Trophy a atras mai multe ţări dar la început excludea anumite fabricaţii. În 1906 a fost înlocuit cu Grand Prix care a permis tuturor maşinilor să participe indiferent de ţara de provenienţă. Primul Grand Prix a avut loc pe circuitul de la Sarthe în Le Mans, Franţa şi a fost câştigat de Ferenc Szis din Ungaria într-o maşină Renault.

Prima Indianapolis 500 a fost organizată în America în 1911 de către Carl Fisher- peste 500 de mile pe un circuit cunoscut sub numele de Brickyard. Primul câştigător a fost Ray Harroun. În afară de Harroun primul pilot care a câştigat la Indianapolis la debutul său a fost Graham Hill din Anglia în 1966 şi în 1993 Nigel Mansell a fost primul pilot care a terminat în pole position circuitul de la Indianapolis în sezonul de debut.
Sursa imagine: ftmsnh.com


Tag-uri:


- Bmw M6 Cabrio (21 visits)

- Ferrari 599 GTB (12 visits)

- Alfa Romeo 159 (11 visits)

- Bmw X6 (11 visits)

- Lamborghini Murcielago (10 visits)

- Inventia masinii (10 visits)

- Volkswagen Eos (8 visits)

- Alfa Romeo 8C Competizione (8 visits)

- Acura MDX (8 visits)

- Acura RL 2005 - 2008 (8 visits)

- Alfa Romeo 159 Sportwagon (8 visits)

- Inventia motocicletei (8 visits)

- Chevrolet Orlando (8 visits)

- Porsche Cayman R (7 visits)

- Peugeot RCZ (7 visits)


Categorie: Auto Moto  - ( Auto Moto - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :