FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 141
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparitia masinii de spalat

Tag-uri Populare


anatomie   oase   corp   muschi   picioare   brate   fier   aliaj   metal   otel   omor   otrava   investigatie   crima   hormoni   medicina   plamani   organism   sange   nas   cercetare   cultura   cunostinte   inspiratie   china   faringe   yang   yin   soare   energie   glande endocrine   secretie   reproducere   respiratie   tesuturi   aer  

All Tags

Famous Forum

 

Aparitia masinii de spalat

 Q:   Intreaba despre Aparitia masinii de spalat       
Aparitia masinii de spalat Numele Josephinei Cochran este înregistrat cu diferite ortografieri ceea ce se întâmplă datorită aspiraţiilor sociale pe care ea le avea şi pentru că era mereu în căutarea unei metode mai rafinate de a-şi ortografia prenumele. Din acelaşi motiv ea detesta să spele vesela murdară, şi era de asemenea plictisită de servitorii care ciobeau frecvent serviciile pentru cină.

Astfel ea şi-a pus în cap să inventeze o maşină de spălat vase. Nu a făcut-o singură. Alte 30 de femei americane au patentat maşini de spălat vase mecanice în ultimii 30 de ani ai secolului al IX-lea, dar cea mai de succes a fost cea făcută de Cochran, aceasta din urmă fiind si produsă pentru comerţ. Au fost construite şi variante mai mari pentru restaurante sau hoteluri care spălau de la 5 la 20 de seturi de farfurii de toate dimensiunile în numai 2 minute.

Maşina pentru spălat rufe a fost dezvăluită în timpul secolului al IX-lea. Alva J. Fisher a proiectat prima maşină de spălat rufe electrică , numită Thor, dar ea a fost construită în 1907 de Hurley Machine Corporation. În acelaşi an Henkel, companie germană, a produs primul detergent sub formă de pudră, Persil. Maşina lui Fisher a introdus ideea unei cuve perforate şi alimentate cu apă printr-un furtun.
Sursa imagine: todaysdailydose.com


Tag-uri:Categorie: Stiinta si Tehnica  - ( Stiinta si Tehnica - Archiva)

Data Adaugarii: 13 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :