FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 508
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparitia computerului

Tag-uri Populare


anatomie   oase   corp   muschi   picioare   brate   fier   aliaj   metal   otel   omor   otrava   investigatie   crima   hormoni   medicina   plamani   organism   sange   nas   cercetare   cultura   cunostinte   inspiratie   china   faringe   yang   yin   soare   energie   glande endocrine   secretie   reproducere   respiratie   tesuturi   aer  

All Tags

Famous Forum

 

Aparitia computerului

 Q:   Intreaba despre Aparitia computerului       
Aparitia computerului Este destul de dificil să îl numim pe acela care a inventat computerul. De ce? Computerul nu este o simplă şi singură invenţie. Multe descoperiri de-a lungul timpului au avut ca finalitate denumirea de ‚” primul computer”.

Charles Babbage, de nationalitate engleza, este considerat a fi părintele computerului, el fiind cel care a proiectat primul computer programabil, în jurul anului 1835. Oamenii de ştiinţă au considerat că dacă ar fi fost construit computerul lui Babbage ar fi fost capabil să efectueze aceleaşi operaţii ca un calculator electronic digital. Douăzeci de ani mai târziu, George Scheutz, din Suedia, a construit o versiune mai simplă pe care a şi expus-o la Expoziţia de la Paris , din 1855.

Computerele digitale funcţionează folosind codul bi nar. Konrad Zuze, din Germania, a emis acest principiu în computerul Z1, pe care l-a construit în 1931. De altfel, unii istorici afirmă că acesta a fost primul computer programabil din istorie. Invenţia lui Zuze nu avea memorie pentru a stoca date, iar asta a fost începutul disputei.

În 1939 doi americani, John Atanasoff şi Clifford Berz, au inventat „Computerul ABC”, primul computer complet digital. Învenţia nu a fost patentată, iar între 1943 şi 1946, alţi doi americani, John Mauchly şi Presper Eckert s-au folosit de ea pentru a produce ENIAC (Electronic Number Integrator Analyse and Computer). Deseori numit primul computer din istorie, a fost depăşi în 1946 de Colossus, care a fost descoperit în Anglia şi folosit la Bletchely Park în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a decoda transmisiile Germaniei, dar a fost ţinut secret până în 1976.

Memoria

Ambele maşini erau programabile, dar niciuna dintre ele nu avea memorie stocabilă. Profesorul Freddie Williams din Anglia a descoperit că razele catodice pot fi folosite pentru a genera memorie electrostatica. El a construi Tubul lui Williams şi împreună cu Tom Kilburn a produs „Baby”, primul calculator programabil cu memorie, care dispunea de 1,024 bytes RAM.


Tag-uri: computerCategorie: Stiinta si Tehnica  - ( Stiinta si Tehnica - Archiva)

Data Adaugarii: 13 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :