FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 782
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Anei Aslan: Copilarie Si Studii

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Anei Aslan: Copilarie Si Studii

 Q:   Intreaba despre Anei Aslan: Copilarie Si Studii       
Ana Aslan s-a nascut pe data de 1 ianuarie 1897 la Braila si a decedat pe data de 20 mai 1988 la Bucuresti. Ana s-a nascut intr-o familie de intelectuali, parintii sai fiind armeni. Tatal Anei se numea Margarit Aslan iar mama sa Sofia Aslan. Ana nu a fost singurul copil al familiei, in schimb a fost cel mai mic membru al familiei, ea avand inca trei frati.

Deoarece parintii sai erau oameni educati, au incercat sa le impuna copiilor un anume stil de viata si mai ales, sa le ofere o educatie buna. Astfel, Ana a mers sa studieze la Colegiul Romascanu din Braila insa cand aceasta avea doar 13 ani tatal sau a decedat iar mama sa a decis sa se mute la Bucuresti impreuna cu copii si sa inceapa o noua viata, poate una mai b una si sa lase in urma durerea si greutatile.
Astfel, Ana Aslan s-a mutat la Scoala Centrala din Bucuresti pe care a absolvit-o cu nota maxima. Marele ei vis era sa devina pilot si la varsta de 16 ani chiar a avut sansa sa zboare cu un Bristol-Coanda.

Cu timpul s-a dovedit ca zborul era doar o placere pentru Ana Aslan si in realitate ea isi dorea foarte mult sa devina medic. La aflarea acestei vesti mama sa nu a acceptat interzicandu-i Anei Aslan sa mearga la Facultatea de Medicina. Ana a facut greva foamei cateva zile si astfel si-a convins mama sa isi dea acceptul si sa o lase sa isi urmeze visul.

In acest fel, Ana Aslan a mers la Facultatea de Medicina unde a inceput sa studieze, iar in timpul primului Razboi Mondial ea a avut grija de raniti in spitalele de la Iasi. Intoarsa in Bucuresti, Ana Aslan a lucrat si studiat in acelasi timp sub stricta indrumare a neurologului Gheorghe Marinescu.

Dupa ce a absolvit facultatea, Ana Aslan a lucrat ca preparator la Clinica II din capitala sub indrumarea profesorul Daniel Danielopolu, cel care a ajutat-o in pregatirea tezei de doctorat „Cercetari asupra inervatiei vasomotorii”.


Tag-uri: medicina, cercetare, studii, copilarieCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :