FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 291
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Afacerea Hans Muller, una dintre cele mai curioase crime petrecute dupa cel de al doilea Razboi Mondial

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Afacerea Hans Muller, una dintre cele mai curioase crime petrecute dupa cel de al doilea Razboi Mondial

 Q:   Intreaba despre Afacerea Hans Muller, una dintre cele mai curioase crime petrecute dupa cel de al doilea Razboi Mondial       
Afacerea Hans Muller, una dintre cele mai curioase crime petrecute dupa cel de al doilea Razboi Mondial Cazul Hans Muller s-a petrecut în anul 1967 şi care, din punctul de vedere al administrării toxicului, prezintă unele asemănări. Ceea ce frapează şi de această dată este ingeniozitatea şi insolitul care caracterizează modul de procedare.

Declaraţiile lui Hans Müller, în prezent condamnat la moarte la Köln, au făcut posibilă lămurirea uneia dintre cele mai curioase crime petrecute după cel de al doilea război mondial, al cărei caracter neobişnuit o face fără precedent in analele criminalistice. Implicaţiile care le-ar fi putut avea, valva produsă de mobilul crimei au determinat ca cercurile oficiale să fie rezervate în a dezbate cazul, fapt care a făcut ca, in ultimă instanţă, însăşi presa să dispună de prea puţine informaţii pe care să le prezi nte publicului cititor. Aşa cum a reuşit să stabilească un reporter al unei reviste vest-germane de mare tiraj, se pare că există totuşi probe că mărturisirile acestui periculos criminal sunt în deplină concordanţă cu faptele şi că în cele din urmă s-a reuşit să se dezlege un caz care a produs o mare bătaie de cap unora dintre cei mai reputaţi crimi-nalişti vest-europeni.

La 13 august 19(57, ziarul "Algemeines Tagesblatt" publica sub titlul „o crimă in imprejurări misterioase" următoarea cronică : „în ultimele 24 de ore, în oraşul nostru (Köln) s-a petrecut un caz de omucidere ieşit din comun. Noaptea trecută, către orele 23,35, un anumit Jobannes Bernhard Grimm, în varstă de 33 de ani, a adus; un necunoscut la secţia de urgenţe a spitalului Neuenhof. Doctorul de gardă a constatat că se afla în stare foarte gravă, în comă. Necunoscutului deşi i-au fost date îngrijirile necesare, a sucombat în scurt timp.

Grimm a declarat că l-a găsi în nesimţire, lungit de-a lungul trotuarului, pe latura stingă a domului. După ce l-a strigat de mai multe ori, văzand că nu primeşte nici un răspuns, Grimm l-a scuturat, dar necunoscutul era inert de parcă ar fi fost mort. Atunci a chemat ambulanţa care l-a transportat la spital.

Necunoscutul a fost identificat după un permis de conducere, de altfel singurul document pe care-l prezenta asupra sa. Era un cetăţean italian pe nume Vincenzo Galiano. Motivele morţii nu au fost elucidate".

Cadavrul a fost transportat la Institutul medico-legal.„Analizele efectuate de urgenţă au evidenţiat prezenţii unor cantităţi mari de glucoza în urină".

Cercetarea toxicologică a principalelor substanţe otrăvitoare cunoscute, capabile să producă simptome asemănătoare cu cele semnalate în actul de deces, nu a dus la nici un rezultat. Autopsia-a evidenţiat o puternică congestie a pulmonului şi a creierului, cit şi existenţa unei culori mai închise a sangelui. Cercetările au fost îndreptate în direcţia identificării unui toxic gaz care a pătruns în organism odată cu aerul.

Sangele a fost analizat la spectroscop : cu acest prilej s-a făcut primul pas în identificarea toxicului ; s-a dovedit prezenţa methemglobinei. Or, se ştie că producerea acesteia este datorită printre altele nitrocompuşilor. Procedandu-se prin eliminare, acţiunea toxică se datora deci unui compus care a pătruns în corp pe cale respiratorie, cu alte cuvinte era vorba de un gaz sau lichid extrem de volatil. Acestor proprietăţi le corespundea o singură substanţă : nitritul de amil. Recunoaşterea acestuia a fost o operaţie uşoară, fiind izolat de viscere prin antrenarea lui cu vapori de apă şi identificarea s-a realizat cu iodură de potasiu şi amidon.

După cum se ştie, nitritul de amil este folosit în terapie ca vasodilator ; inhalat în doze ce depăşesc o jumătate da gram, poate provoca moartea prin paralizia centrilor respiratori, şi modificarea hemoglobinei care nu se mai combină cu oxigenul, deci inhibă respiraţia.

Cu prilejul anchetei Ilans Miiller a explicat cum a ucis pe Vincenzo Galiano, cu ajutorul unui pistolet care proiecta fiole cu nitrit de amil. Criminalul a explicat că această armă este un instrument minuscul ele aluminiu, construit din trei cilindri introduşi unul în altul ; primul cilindru conţine un resort şi un piston, care este declanşat printr-un levier şi propulsează pistonul în al doilea cilindru pe care îl traversează ; în acest moment fiola care conţine lichidul menţionat este spartă şi conţinutul proiectat către faţa omului care trebuie suprimat. Reacţia este imediată ; persoana îşi pierde cunoştinţa şi moartea survine în cateva minute. La autopsie, medicul nu constată decat oprirea inimii şi presupune o criză cardiacă.


Tag-uri: crima, otrava, omor, investigatieCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 26 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :