FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 459
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre 1940 - august 30: Cedarea nord-vestului Transilvaniei

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

1940 - august 30: Cedarea nord-vestului Transilvaniei

 Q:   Intreaba despre 1940 - august 30: Cedarea nord-vestului Transilvaniei       
1940 - august 30: Cedarea nord-vestului Transilvaniei Izolata pe plan international, Romania a trait momente tragice In anul 1940. Dupa ce a cedat Basarabia si nordul Bucovinei sovieticilor, Romania se confrunta cu pretentiile maghiarilor asupra Transilvaniei si cu cele bulgare asupra Cadrilaterului (la data de 7 septembrie 1940 s-a semnat, la Craiova, tratatul romano-bulgar prin care Romania ceda Bulgariei acest teritoriu). In luna august 1940 au Inceput tratativele romano-ma-ghiare.

Tara noastra a fost nevoita sa Inceapa negocieri cu maghiarii pe tema Transilvaniei, deoarece Hitler dorea acest lucru. El avea nevoie de liniste In aceasta parte a Europei, In conditiile In care pregatea razboiul Impotriva U.R.S.S. Tratativele romano-maghiare s-au desfasurat la Turnu-Severin, In perioada 16-24 august 1940.

Maghiarii solicitau Romaniei s a cedeze Ungariei un teritoriu de 69 000 km2, populat de 3 900 000 de locuitori, dintre care peste 2 200 000 erau romani. Delegatia romana, condusa de Vaier Pop, era de acord cu un schimb de populatii si cu o mica rectificare de frontiera.

Negocierile s-au Intrerupt la data de 24 august 1940. In aceste conditii, la 30 august 1940, Romania a fost nevoita sa accepte dictatul de la Viena, stabilit de germani si de italieni, prin care tara noastra ceda Ungariei un teritoriu de 43 492 km2, avand o populatie de 2 667 007 locuitori, dintre care peste 50% erau romani.

Dictatul de la Viena a fost semnat de Joachim von Ribbentrop, din partea Germaniei, Galeazzo Ciano, din partea Italiei, Csaky Istvan, din partea Ungariei si de ministrul de externe roman, Mihail Manoilescu.


Tag-uri: tratatCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :