FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,262
Votes: 3
Fame Riser
          
Fame Rank
10
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre 1877 - Proclamarea independentei de stat a Romaniei

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

1877 - Proclamarea independentei de stat a Romaniei

 Q:   Intreaba despre 1877 - Proclamarea independentei de stat a Romaniei       
1877 - Proclamarea independentei de stat a Romaniei Dupa constituirea statului national modern roman se punea problema castigarii independentei fata de Imperiul Otoman.

Romania dorea sa se afirme liber pe arena europeana si sa rupa ultimele legaturi pe care le mai avea fata de otomani si care o stanjeneau In dezvoltarea ei normala. Declansarea “crizei orientale” a determinat intensificarea actiunilor In vederea proclamarii independentei de stat.

A fost decretata mobilizarea armatei, In conditiile In care era iminenta Inceperea unui razboi ruso-otoman. La 4/16 aprilie 1876, rusii acceptasera sa semneze conventia prin care era reglementata trecerea armatelor lor pe teritoriul Romaniei.

Declansarea razboiului ruso-turc, la data de 12/24 aprilie 1877, si trecerea armatelor ruse peste teritoriul romanesc In drumul lor spre frontu l din Balcani, apoi schimburile de focuri la Dunare, Intre armatele romana si otomana, au antrenat, practic, Romania In acest conflict. Parlamentul a votat, la data de 29-30 aprilie/1l-l2 mai 1877, o motiune care proclama starea de razboi Intre Romania si Turcia.

Interpelat, la data de 9/21 mai 1877, de deputatul Nicolae Fleva, In legatura cu proclamarea independentei, ministrul de externe, Mihail Kogalniceanu, a rostit celebrul discurs In care a exclamat “suntem independenti; suntem natiune de sine statatoare”.

In acea zi, Adunarea Deputatilor si Senatul s-au Intrunit In sesiune extraordinara si au proclamat independenta de stat a Romaniei. Declaratia de independenta a tarii a fost semnata de principele Carol I la data de 10 mai 1877. Ea va fi consfintita pe campurile de lupta din Bulgaria In anii 1877-1878.


Tag-uri: independentaCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :