FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 693
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre 1805, decembrie 2: Batalia de la Austerlitz

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

1805, decembrie 2: Batalia de la Austerlitz

 Q:   Intreaba despre 1805, decembrie 2: Batalia de la Austerlitz       
1805, decembrie 2: Batalia de la Austerlitz A fost batalia In care Napoleon a obtinut una dintre cele mai mari victorii ale sale. Confruntarea a avut loc la aproximativ 20 km de orasul ceh Brno, Napoleon luptan-du-se acolo cu armatele austriece si rusesti.

El a dat dovada de calitati deosebite de conducator militar, deoarece a simulat o retragere, provocand o reactie a aliatilor, care au atacat flancul armatei franceze.

Atunci, Napoleon a atacat trupele rusesti, care treceau prin apropierea celor franceze, protejate de o perdea de fum si deci neobservate. Rusii au fost Impinsi spre o mlastina din apropiere, iar Napoleon si-a continuat atacul asupra restului fortelor austro-ruse, cucerind drumul care ducea spre Olmutz.

Austriecii si rusii au fost nevoiti sa se retraga, fiind permanent loviti de artileria franceza si suferind pierderi grele (15 000 de morti si raniti si 30 000 de prizonieri). Tarul Alexandru I a scapat de pericolul de a fi luat prizonier datorita maresalului Davout.

Victoria de la Austerlitz a dus la fortarea Austriei sa semneze tratatul de la Pressburg cu Franta si la retragerea rusilor In teritoriul lor.


Tag-uri: armata, batalieCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :